Савоярді
Кількість порцій - 4
Час приготування - 35 хв

Савоярді

Вашій увазі рецепт відомого на весь світ італійського бісквітного печива савоярді. Воно користується великою популярністю не тільки як ароматна і ніжна випічка для приємного чаювання, але і як необхідний компонент для багатьох десертів. «Дамські пальчики» (ще одна поширена назва цього печива) зустрінеш далеко не в усіх магазинах, але без нього практично неможливо приготувати класичний італійський тірамісу. Однак не поспішайте засмучуватися, адже без особливих зусиль його можна самостійно спекти в домашніх умовах, що і пропонуємо Вам зробити. Все, що Вам потрібно, без сумніву знайдеться на кухні у будь-якої господині – яйця, борошно і цукор. Ну і прикраса у вигляді цукрової пудри.

Інгредієнти

  • Яйця - 3 шт.
  • Цукрова пудра - 30 г
  • Цукор - 60 г
  • Борошно - 50 г

Етапи приготування

  • 01

    Збийте білки до білої піни, потім додайте половину загального обсягу цукру і продовжуйте збивати, поки цукор не розчиниться, а маса не стане гладкою і блискучою.

  • 02

    Другу половину цукру з'єднайте з жовтками і збивайте до отримання світлої та пишної легкої маси.

  • 03

    Обережно з'єднайте білки з жовтками, просійте туди ж борошно, перемішайте легкими рухами знизу вгору, зберігаючи повітря.

  • 04

    Перекладіть тісто в кондитерський мішок або щільний пакет і видавіть на деко, застелене папером для випічки, у вигляді паличок довжиною 10-12 см.

  • 05

    Двічі посипте цукровою пудрою через сито і залиште на 10-15 хвилин.

  • 06

    Випікайте до золотисто-бежевого кольору при температурі 190-200°С близько 10-12 хвилин.