Раді повідомити, що «МЕТРО Кеш енд Кері Україна» стала першим рітейлером в Україні, який успішно пройшов сертифікаційний аудит з якості у відповідності до вимог стандарту харчової безпеки ISO 22000:2005 «Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга».

Даний стандарт харчової безпеки, отриманий ТЦ METRO Петрівка та Офісом підтримки ТЦ, застосовується до всіх організацій харчового ланцюга та містить вимоги до процесів та процедур управління безпечністю харчових продуктів відповідно до принципів HACCP (Система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок), що передбачає систематичний превентивний підхід до контролю безпечності харчових продуктів (біологічних, хімічних та фізичних ризиків) на всіх етапах бізнес-процесу.

Область сертифікації стандарту ISO 22000:2005 в METRO охоплює наступні процеси та продукцію:

  • Оптова торгівля харчовими продуктами та напоями (алкогольними та безалкогольними).
  • Виробництво охолоджених м’ясних напівфабрикатів (натуральних, порційних, в маринадах та спеціях).
  • Виробництво охолоджених рибних напівфабрикатів.
  • Нарізання, слайсування та фасування сирів та сирних продуктів.
  • Фасування фруктів та овочів.
  • Дефростація та випікання хлібобулочних виробів.
  • Надання послуг з доставки заморожених, охолоджених, і тих, харчових продуктів і напоїв, що зберігаються при інших стабільних температурах.
  • Зберігання харчових продуктів та напоїв (алкогольних та безалкогольних).