Арабське печиво "Солодкий полон"
Кількість порцій - 8
Час приготування - 50 хв

Арабське печиво "Солодкий полон"

Коли хтось згадує східні країни, то у багатьох першою справою з'являються асоціації із солодощами. І це ж не просто так. Адже зі східними солодощами складно зрівнятися кому-небудь ще. Якщо ви хочете хоча б на деякий час опинитися там, на Сході, вам слід приготувати арабське печиво "Солодкий полон". Воно допоможе вам створити потрібну атмосферу. Зверніть увагу і на те, що печиво виходить не тільки солодке, але й навіть корисне. У ньому є апельсиновий сік, який сам по собі вже корисний. А також горіхи, які й ситні, і клітковини в них багато. Таке печиво буде чудовою прикрасою будь-якого із ваших сімейних вечорів.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 3 ст.
  • Масло вершкове - 250 г.
  • Сік апельсиновий - 180 мл.
  • Фініки - 70 г.
  • Горіхи - 120 г.
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Кориця мелена - 0,5 ч. л.
  • Цукрова пудра - для прикраси

Етапи приготування

  • 01

    У миску висипати борошно гіркою, в центрі зробити ямку, влити в неї 200 г. розтопленого вершкового масла. Потім влити апельсиновий сік. Ретельно перемішати.

  • 02

    Перетерти горіхи, додати до них цукор і 50 г. вершкового масла.

  • 03

    З тіста зробити кульки розміром з волоський горіх, трохи розім'яти, викласти начинку, згорнути назад в кульку.

  • 04

    Застелити деко папером для випікання, викласти на деко кульки. Випікати 30 хвилин, в розігрітій до 200°C духовці. Готове печиво дістати з духовки, посипати цукровою пудрою.