Запечені кабачки з трьома видами сиру
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Запечені кабачки з трьома видами сиру

Не дивлячись на те, що кабачок зазвичай не має яскраво вираженого смаку, страви з його використанням виходять надзвичайно смачними та поживними. Корисні властивості цього дивовижного овоча, який ми обрали за головний компонент нашої страви, просто вражають своєю різноманітністю та дієвістю на людський організм. Крім того, відомо усім і про низькокалорійність кабачка. Тому, цей продукт був і залишається одним з найбільш поширених, що використовується в кулінарії під час приготування дієтичних страв. Зрозуміло, що не потрібно забувати і про не менш важливі інгредієнти нашої запіканки, такі як духмяні та запашні сири. Будь-яка запіканка з їх використанням додасть не лише пікантності страві, а й не залишить вас голодним. Адже поєднання справжнього царя італійських сирів – пармезана з дивовижно ніжною моцарелою та твердого трішки прісного швейцарського сиру, є просто вибуховим поєднанням смаку та поживної цінності, що надасть вам життєвої енергії на цілий день. Тож смакуйте із задоволенням цей чудовий мікс сирів та кабачка.

Інгредієнти

  • Кабачки - 4 шт.
  • Оливкова олія - 2 ст. л.
  • Панірувальні сухарі - 2 ст. л.
  • Сир пармезан - 30 г
  • Моцарела - 125 г
  • Сир ементаль - 60 г
  • Часник - 2 зуб.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Кабачки помити і нарізати кружальцями завтовшки 0,5 см.

  • 02

    У низьку і широку форму налити 1 ст. л. оливкової олії і присипати 1 ст. л. панірувальних сухарів. Викласти половину нарізаних кабачків, посолити і поперчити.

  • 03

    Зверху покласти порізаний сир моцарела, сир ементаль і розчавлений часник.

  • 04

    Розкласти решту кабачків, посолити і поперчити, полити оливковою олією. Посипати тертим пармезаном і панірувальними сухарями.

  • 05

    Запікати 35-40 хвилин у духовці при температурі 180°C градусів до отримання золотистої скоринки.