Банановий хліб
Кількість порцій - 10
Час приготування - 1 г 40 хв

Банановий хліб

Пам'ятаєте, як вчили нас у школі? - Хліб усьому голова. І це правда, адже без хліба нікуди. Пропонуємо вам трохи відійти від стандартів і правил і зробити ваш сімейний раціон більш різноманітним. Банановий хліб - відмінна солодка закуска, яка порадує вас в будь-яку пору року. На щастя, сезон бананів триває цілий рік. Вам доведеться витратити трохи часу на випічку такого хліба, однак результат здивує всіх і вас у тому числі. Банановий хліб покаже вашим рідним, що в світі багато цікавих речей, що потрібно пробувати щось нове, що пора відходити від правил, що можна знаходити радість і щастя навіть у дрібницях. Адже все наше життя складається з окремих дрібниць.

Інгредієнти

  • Банан - 4 шт.
  • Яйце - 3 шт.
  • Борошно - 300 г.
  • Цукор - 100 г.
  • Ванільний цукор - 1 ст. л.
  • Сіль - 1/2 ч. л.
  • Горіхи фундук - 50 г.
  • Масло вершкове - 200 г.
  • Розпушувач тіста - 2 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Банани розім'яти, змішати з яйцями, ванільним цукром і вершковим маслом.

  • 02

    Борошно просіяти, додати розпушувач тіста, сіль, цукор, перемішати. Висипати в бананову суміш. Перемішати.

  • 03

    Подрібнити фундук. Додати горіхи в тісто. Залишити трохи для посипання хліба.

  • 04

    Вилити тісто у форму (якщо необхідно, форму змастити маслом). Посипати залишками фундука. Поставити в розігріту до 160°С духовку. Випікати 60 хвилин, дати постояти хвилин 30. Потім вийняти з форми.