Банани з ванільним кремом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Банани з ванільним кремом

Представляємо вашій увазі рецепт приготування прекрасного десерту - банани з ванільним кремом. Цей чудовий десерт відрізняється особливим смаком. Він прекрасно складе компанію вам і вашій родині на сьогоднішній вечір. У цьому десерті все якнайкраще продумано. Вершки, ваніль і банани разом дуже гармонійно поєднуються. Цей ансамбль інгредієнтів не залишить нікого байдужим. До того ж десерт дуже корисний. Адже, як відомо банани містять сахарозу, фруктозу і глюкозу разом з клітковиною, а це дуже позитивно впливає на організм. А ще банан містить у великій кількості серотонін. Серотонін покращує настрій, допомагає розслабитися, поліпшити настрій і просто відчути себе щасливим.

Інгредієнти

  • Вершки 20% - 50 г.
  • Масло вершкове - 3 ст. л.
  • Цукор - 300 г.
  • Цукрова пудра - 3 ст. л.
  • Банан - 8 шт.
  • Ванільний цукор - 2 ч. л.
  • Жирні вершки 35 - 48% - 150 г.
  • Смужка апельсинової цедри - 3 шт.

Етапи приготування

  • 01

    У сковороду покласти цукор, апельсинову цедру, влити 2 ст. л. води, варити, помішуючи, на повільному вогні до отримання карамелі золотистого кольору.

  • 02

    Додати 3 ст. л. вершкового масла, 4 ст. л. води і нагрівати 1-2 хв., щоб вийшов рідкий соус.

  • 03

    Банани очистити, розрізати уздовж навпіл, покласти в сковороду з соусом і готувати по 1 хв. з кожного боку. Перекласти на велике блюдо, полити соусом.

  • 04

    В окремому посуді збити вершки з цукровою пудрою і ванільним цукром в міцну піну. Щоб зробити крем менш жирним, розбавити жирні вершки в пропорції 1 до 3 - вершками з меншим відсотком жирності. Коли банани остигнуть покласти зверху ванільний крем.