Бараняча нога на рожні
Кількість порцій - 6
Час приготування - 45 хв

Бараняча нога на рожні

Якщо у вас скоро похід з друзями на природу, або ви влаштували такий пікнік дома, тоді спробуйте внести різноманітність у раціон таких зустрічей на повітрі - приготуйте баранячу ногу на рожні за нашим рецептом. Звичайно, для цього потрібно м'ясо заздалегідь приготувати, адже весь смак в маринаді. Але в підсумку ви отримаєте таку смачну і соковиту страву, яка одразу стане головною на вашому столі. Трохи алкоголю в маринаді додає м'ясу соковитість і приємний аромат, а горіхи і ялівець - особливу насиченість. Ви отримаєте смачне соковите м'ясо. Зробіть до нього легкий овочевий салат і відкрийте пляшку сухого вина - приємний відпочинок вам забезпечений.

Інгредієнти

  • Бараняча нога - 1,5 кг.
  • Часник - 20 г.
  • Вино - 1 л.
  • Коньяк - 100 мл.
  • Оливкова олія - 2 ст. л.
  • Мускатний  горіх - 30 г.
  • Лавровий листок - 2 шт.
  • Перець - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Пропустити через прес часник, змішати його з сіллю та додати трішки коньяку. Обрізати баранячу ногу, завернути її в плівку і покласти на ніч на холод.

  • 02

    Готувати маринад: змішати вино і оливковe олію, добавити мускатний горіх, ялівець, лавровий лист, сіль і перець.

  • 03

    Покласти ногу в маринад і залишити на 3-5 днів, періодично повертаючи. Маринад повинен покрити все м’ясо повністю. Якщо його недостатньо, можна додати вина, розведеного водою. Дати замаринованій нозі стекти та обсушити її за допомогою рушника. Готувати на рожні до готовності приблизно 45 хвилин.