Бельгійські пивні оладки
Кількість порцій - 4
Час приготування - 20 хв

Бельгійські пивні оладки

Може бути, що на бельгійських кулінарів вплинуло те, що в Бельгії дуже люблять пиво, або може існує й інше пояснення, але от млинчики на основі пива зустрічаються не так часто. Проте на батьківщині ця страва досить популярна. Завдяки тому, що пива в тісто потрібно не дуже багато, ці млинці можна їсти і діткам теж, правда, бажано в обмеженій кількості. Але якщо ви зібралися зустрічати гостей або просто влаштовуєте невеличке свято вдома, то рецепт цих млинчиків прийде вам на допомогу. Тому що перед їхнім надзвичайним видом складно встояти. А тим більше, що їх дуже зручно взяти з собою на роботу або дітям до школи.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 200 г.
  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Дріжджі сухі - 5 г.
  • Пиво світле - 200 мл.
  • Масло вершкове - 60 г.
  • Сіль - за смаком
  • Вершки 35% - 100 г.
  • Цукор - 130 г.
  • Джем полуничний - 3 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    У мисці змішати борошно, дріжджі, цукор з яйцем. Масло розтопити, влити в борошняну суміш. Збити до однорідної маси.

  • 02

    Розігріти духовку до 180°С. У суміш влити пиво, змішати. Викласти у форму для кексів отриману суміш. Випікати 15 хвилин.

  • 03

    Готові оладки дістати з духовки, остудити, витягти з форми.

  • 04

    Вершки збити з цукром. Подавати оладки з полуничним джемом і цукрово-вершковим кремом.