Якщо ви намагаєтеся харчуватися правильними продуктами, тоді ви знаєте, що риба - відмінний варіант для вечері. Так як вона не важка для шлунка, в ній мало жирів і досить білка. А крім того, в рибі дуже багато фосфору, який при запіканні зберігається в рибі і, відповідно, живить ваш організм. Щоб страва вийшла смачна і соковита, тоді варто не просто запекти рибу в духовці, а якось урізноманітнити всю страву. Пропонуємо запікати коропа з грибами для більш насиченого смаку. Тоді таку страву можна вже подавати як повноцінну. Можна прикрасити овочами або зробити до риби легкий овочевий салат, і тоді ваш вечеря готова.
Ріпчасту цибулю необхідно нарізати тонкими півкільцями, а гриби невеликими скибочками.
Гриби і цибулю обсмажити окремо на соняшниковій олії до м'якості. Також можна додати січену зелень. Отриману начинку посолити, поперчити і добре перемішати.
Коропа потрібно почистити від луски, випатрати і обрізати зябра. Потім всередині і зовні натерти сіллю і перцем.
Рибу нафарширувати приготованою раніше начинкою. При необхідності скріпити края зубочистками.
На боковій стороні коропа зробити "криві" надрізи. Половинку лимона нарізати на часточки і помістити їх в надрізи в рибі. Полити рибу лимонним соком з половинки лимона, що залишилася.
Рибу покласти на деко і випікати протягом 20-25 хвилин у попередньо розігрітій до 200°С духовці. Готовій рибі дати постояти 8-10 хвилин і акуратно перекласти її в блюдо.