Запечений короп із грибами
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 5 хв

Запечений короп із грибами

Якщо ви намагаєтеся харчуватися правильними продуктами, тоді ви знаєте, що риба - відмінний варіант для вечері. Так як вона не важка для шлунка, в ній мало жирів і досить білка. А крім того, в рибі дуже багато фосфору, який при запіканні зберігається в рибі і, відповідно, живить ваш організм. Щоб страва вийшла смачна і соковита, тоді варто не просто запекти рибу в духовці, а якось урізноманітнити всю страву. Пропонуємо запікати коропа з грибами для більш насиченого смаку. Тоді таку страву можна вже подавати як повноцінну. Можна прикрасити овочами або зробити до риби легкий овочевий салат, і тоді ваш вечеря готова.

Інгредієнти

  • Короп - 2 кг.
  • Гриби печериці - 200 г.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Лимон - 1 шт.
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Зелень - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Ріпчасту цибулю необхідно нарізати тонкими півкільцями, а гриби невеликими скибочками.

  • 02

    Гриби і цибулю обсмажити окремо на соняшниковій олії до м'якості. Також можна додати січену зелень. Отриману начинку посолити, поперчити і добре перемішати.

  • 03

    Коропа потрібно почистити від луски, випатрати і обрізати зябра. Потім всередині і зовні натерти сіллю і перцем.

  • 04

    Рибу нафарширувати приготованою раніше начинкою. При необхідності скріпити края зубочистками.

  • 05

    На боковій стороні коропа зробити "криві" надрізи. Половинку лимона нарізати на часточки і помістити їх в надрізи в рибі. Полити рибу лимонним соком з половинки лимона, що залишилася.

  • 06

    Рибу покласти на деко і випікати протягом 20-25 хвилин у попередньо розігрітій до 200°С духовці. Готовій рибі дати постояти 8-10 хвилин і акуратно перекласти її в блюдо.