Курячі грудки alla Parmigiana
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Курячі грудки alla Parmigiana

Просте блюдо в італійському стилі з курячих грудок з помідорами, тушкованими на сковорідці з овочевим соусом і сиром пармезан (звідси і назва страви - Парміджано). Курячі грудки дуже корисний продукт, що є одним з найважливіших складових здорового харчування людини. Адже саме в курячому м'ясі міститься велика кількість вітамінів, кальцію, магнію, міді і навіть фосфор. Інгредієнти страви можна змінювати, особливо тим, хто стежить за своєю фігурою і вважає калорійність кожної страви. Подавати страву краще зі спагеті. Зверху посипати зеленню.

Інгредієнти

  • Куряча грудка - 4 шт.
  • Борошно - 100 г.
  • Оливкова олія - 120 мл.
  • Вершкове масло - 2 ст. л.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Часник - 4 зубчики
  • Вино - 100 г.
  • Помідори - 500 г.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Петрушка - 1 пучок
  • Пармезан - 200 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Філе помити, обсушити, добре відбити м'ясо кухонним молотком. У тарілку насипати борошно. Додати сіль і перець. Добре обваляти м'ясо в борошні з двох сторін.

  • 02

    На сковороді нагріти оливкову олію. Додати трохи вершкового масла. Викласти м'ясо на сковороду. Обсмажити м'ясо з двох сторін.

  • 03

    На сковороду покласти дрібно нарізану цибулю і часник. Обсмажити їх до золотистого кольору. Через 3 хвилини влити на сковороду вино. Додати дрібно подрібнені помідори. Добре перемішати і додати цукор. Тушкувати соус 20 хвилин.

  • 04

    Додати в соус дрібно нарізану зелень. Всипати трохи тертого сиру пармезан.

  • 05

    Викласти в соус м'ясо і посипати його тертим сиром. Накрити сковороду кришкою і тушкувати м'ясо ще 2 хвилини.