Курка в молоці
Кількість порцій - 10
Час приготування - 1 г 10 хв

Курка в молоці

Пропонуємо вашій увазі самий простий і легкий рецепт приготування курки .Готовиться швидко, м'ясо виходить ніжне, духмяне, з хрусткою ароматною скоринкою. Молоко, в якому тушиться наша курка, надає їй дивну м'якість. Пікантний смак, надзвичайно красивий колір і пряний аромат надають курці цедра лимона, часник і каррі. До того ж дуже поживна і корисна страва. Адже куркума, яка є основним компонентом каррі, стимулює імунну систему людини і допомагає руйнувати шкідливі білки, які блокують роботу мозку і викликають хворобу Альцмейгера у літніх людей. Готуйте, споживайте і будьте здорові!

Інгредієнти

  • Курка - 1,5 кг.
  • Молоко - 500 мл.
  • Часник - 5 зубчиків
  • Вершкове масло - 1 ст. л.
  • Карі - 1 ч. л.
  • Цедра лимону - 1 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Курку розрізати приблизно на 10 шматочків. Кожен шматочок добре посолити і поперчити.

  • 02

    У сковороді розтопити масло і обсмажити половину шматочків на сильному вогні. Кожну сторону обсмажувати приблизно протягом 5 хвилин.

  • 03

    Потім зняти з вогню підсмажені шматочки. Повторити операцію із другою порцією курки.

  • 04

    З одного лимона акуратно зняти цедру (найкраще овочевим ножем).

  • 05

    Зубчики часнику очистити, розім'яти їх і покласти у форму для запікання. Зверху на часник викласти обсмажені шматочки курки.

  • 06

    На сковороду, в якій смажилася курка, вилити молоко. До нього додати карі і цедру лимона. Молоко за смаком посолити, поперчити і довести до кипіння.

  • 07

    Потім зняти молоко з вогню і перелити все зі сковороди в форму з куркою. Поставити форму в розігріту до 200°С духовку. Випікати 30-40 хвилин.

  • 08

    Подавати курку слід попередньо поливши молоком, щоб вона була м'якою.