Кава з шоколадом – мало того, що звучить красиво і навіть дуже смачно, але ще й гармонійно поєднується. Якщо Ви згодні з цією фразою, пропонований рецепт обов'язково підніме Вам настрій, оскільки у складі цього чудового десерту присутня і ароматна кава, і спокусливий шоколад. Шоколадно-кавові трюфелі – милі кульки з густого шоколадно-вершково-кавового крему, обвалені в какао-порошку. Свою горду назву цукерочки отримали завдяки схожості з вишуканим делікатесним грибом трюфелем, який відомий кожному гурману і зростає в густих гаях на півдні Франції. Готувати таке частування до чаю – суцільне задоволення. Мінімум зусиль і максимум незабутнього задоволення.
Шоколад, розламаний на шматочки, разом з вершковим маслом, нарізаним кубиками, подрібнити в блендері. Вершки з кавою змішати і довести до кипіння. Додати гарячу каву до шоколаду з маслом. Довести масу до однорідності і збити міксером.
Поставити шоколадну масу в холодильник мінімум на 1 годину. Потім дістати, сформувати з маси кульки. Какао просіяти на суху і пласку тарілку. Обваляти цукерки в какао, викласти на тарілку на пергаментний папір і поставити в холодильник на 2 години.