Існує величезна кількість варіантів домашнього пісочного печива, проте досвідчені господині в один голос підтвердять: немає нічого смачнішого, простішого і швидшого, ніж ніжні сметанні печенюшки. Незаперечні переваги печива, приготованого на сметані, в тому, що з доступного набору звичайних продуктів воно виходить дивовижно ніжним, м'яким і розсипчастим. Ніяких премудростей і за якісь п'ятнадцять хвилин буде готове прекрасне частування до чаю. З таким невигадливим рецептом впораються навіть Ваші діти. Але тут не обійтися без одного важливого моменту: якість сметани. Чим вона жирніше і свіжіше, тим ніжніше виходить печиво. Тому не економте на цьому інгредієнті, краще всього використовувати домашню сметану.
Борошно просіяти, додати сметану і розм'якшене масло. Довести тісто до однорідної консистенції. Скачати тісто в кулю, накрити харчовою плівкою і поставити на 30 хвилин у холодильник.
Яйце збити. Дістати тісто, розкачати в пласт і вирізати печиво. Духовку розігріти до 200°C. Деко застелити пергаментним папером, викласти печиво, змастити яйцем і посипати цукром. Випікати печиво близько 15 хвилин.