Рис з кумином
Кількість порцій - 3
Час приготування - 1 г 20 хв

Рис з кумином

Пропонований простий і швидкий гарнір – яскравий приклад того, як звичайна крупа перетворилася до невпізнання завдяки грамотному додаванню запашних приправ і пряних спецій. Неймовірно ароматний рис за індійським рецептом вмить зруйнує Ваше звичне уявлення про цей білий злак. Успіх страви багато в чому залежить від вибору правильного рису. Краще всього використовувати басматі – індійський сорт рису, зерно якого має витягнуту форму і щільну структуру. Завдяки приємному тонкому аромату, що нагадує попкорн, і вишуканому солодкуватому смаку басматі прозвали «королем рису». Він володіє високим водопоглинанням і здатний вбирати в себе аромати і запахи всіх інгредієнтів, з якими він готується.

Інгредієнти

  • Рис (довгий або басматі) - 200
  • Рослинна олія - 30 мл
  • Лавровий лист - 1 г
  • Кориця палички - 1 шт
  • Гвоздика - 2 шт
  • Чорний перець (горошок) - 2 шт
  • Кмин - 10 г
  • Вода - 450 мл
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Вимити рис і замочити на 1 годину, щоб був розсипчастим.

  • 02

    Нагріти олію в глибокій каструлі з товстим дном (з кришкою). Додати лавровий лист, паличку кориці, гвоздику, кмин і перець.

  • 03

    Через кілька хвилин додати замочений рис і смажити 5 хвилин.

  • 04

    Додати воду і приправити сіллю. Збільшити вогонь. Помішувати якомога рідше, щоб не пом'яти рис.

  • 05

    Коли вода почне випаровуватися зменшити вогонь, накрити кришкою і варити 5-7 хвилин, поки рис не буде готовий.

  • 06

    Прикрасити нарізаною м’ятою.