Рибне філе, запечене під винним соусом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Рибне філе, запечене під винним соусом

Чудова страва для сімейної вечері і святкового застілля. Універсальність цього рецепту в тому, що можна використовувати філейну частину абсолютно будь-якої рибки на Ваш смак і гаманець: білої або червоної, морської або річкової, жирної або дієтичної. Пікантний винний соус з часником і зеленню зробить свою справу: він додасть будь-якій рибі особливу ніжність і смак. Навіть така суха і «нейтральна» на смак риба як судак набуває дивовижну соковитість і божественний аромат. А звичайний хек і доступний минтай з такою вишуканою «приправою» стануть воістину царською закускою. Загалом, експериментуйте на здоров'я. У винний маринад рекомендуємо додати лимонний сік: він вигідно підкреслить істинний смак риби.

Інгредієнти

  • Риба - 600 г
  • Вино біле сухе - 100 мл
  • Помідори - 300 г
  • Олія оливкова - 60 мл
  • Масло вершкове - 30 г
  • Часник - 1 зуб.
  • Петрушка - 30 г
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Сковороду змастити вершковим маслом. Рибне філе розрізати на шматочки, укласти на сковороду, додати оливкову олію. Обсмажити рибу з обох боків до золотистого кольору. Помідори помити, нарізати кубиками.

  • 02

    Цибулю і часник очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Обсмажити цибулю на оливковій олії до прозорого стану. Додати помідори, часник, вино і тушкувати. Подавати філе з соусом.