Голубці українські
Кількість порцій - 1
Час приготування - 3 г

Голубці українські

Голубці - дуже популярна і багатьма шанована страва. Стародавні греки готували щось подібне під назвою " капустяна долма . До нас воно дійшло з Європи, де було прийнято запікати голубів на гратах. І назву страва мала - голуби. Але не всі могли собі це дозволити і стали завертати м'ясний фарш з будь-якою крупою , найчастіше пшоном чи гречкою в капустяний лист. Звідси і назва " голубці " . Ми пропонуємо приготувати вам традиційні українські голубці. Зі свининою, цибулькою, тушковані в томатно-сметанному соусі. Смак, знайомий з дитинства кожному українцеві. До того ж смачна і поживна страва, яку дуже полюблюять наші чоловіки.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна - 160 г.
  • Молоко - 120 мл.
  • Сметана - 65 мл.
  • Томатний соус - 50 мл.
  • Цибуля ріпчаста - 50 г.
  • Рис - 30 г.
  • Свинина (ошийок) - 150 г.
  • Олія рослинна - 20 мл.
  • Майонез - 20 мл.
  • Зелень - для прикраси
  • Сіль - за смаком
  • Перець мелений - за смаком
  • Лавровий лист - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Відокремити листя з капусти, обшпарити їх окропом. Рис відварити. Через м'ясорубку подрібнити свинину і цибулю. Додати сіль і перець, сюди ж всипати зварений рис, ретельно змішати.

  • 02

    На кожен капустяний лист викласти фарш, загорнути листя. Викласти голубці в глибоку ємність, додати лавровий лист. Окремо в мисці змішати молоко, томатний соус, майонез, сметану, добре перемішати. Вилити суміш на голубці, тушкувати в духовці 2,5-3 години.

  • 03

    Під час тушкування голубців, додати сіль і перець. Готові голубці викласти на тарілку, зверху додати майонез для прикраси, посипати свіжою зеленню.