Гриби в золотистому пивному клярі з карі
Кількість порцій - 4
Час приготування - 25 хв

Гриби в золотистому пивному клярі з карі

Гриби в клярі - досить класичний рецепт. Це прекрасна закуска до алкогольних напоїв, особливо до пива. Якщо в клярі пиво замінити сухим білим вином, вийде ще більш тонкий смак і аромат. Кляр - це чудова кулінарна ідея. Головний сенс її в тому, що під оболонкою з тіста гриб зберігається ніжним і соковитим. Тісто для кляра (без білків) краще готувати заздалегідь - якщо воно простоїть близько 1-ї години при кімнатній температурі, то тісто краще пристане і не усохне при контакті з гарячим маслом. Зате білок потрібно збивати і вводити в тісто безпосередньо перед використанням кляра. Гарніром до даної страва може служити відварений рис або картопля.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 200 г.
  • Пиво світле - 250 мл.
  • Карі - 1 ч. л.
  • Яйце - 1 шт.
  • Гриби свіжі - 500 г.
  • Сухарі панірувальні - 200 г.
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    У мисці змішати борошно, пиво, яйце і карі. У тарілку насипати сухарі.

  • 02

    Порізати гриби великими шматками, спочатку вмочити в тісто, потім обваляти в сухарях.

  • 03

    Розігріти велику кількість масла в каструлі і смажити гриби до золотистої скоринки.