Медовий кекс із чорносливом
Кількість порцій - 6
Час приготування - 45 хв

Медовий кекс із чорносливом

Раді представити вашій увазі десерт - медовий кекс з чорносливом. Приготувавши такий десерт, ви дуже порадуєте свій організм, так як чорнослив дуже корисний продукт. Слід сказати, що він включає в себе багато вітамінів. Так само він містить дуже багато мінералів. У чорносливі досить багато фруктози, сахарози, глюкози і заліза. А ще чорнослив багатий органічними кислотами, такими як лимонна, щавлева та інші. Тому, його корисні властивості застосовуються в якості натуральної профілактики анемії та авітамінозу, замість вітамінів в таблетках. Приготуйте сьогодні в якості десерту медовий кекс з чорносливом і він відмінно складе вам компанію за вечірнім чаєм.

Інгредієнти

  • Яйця - 2 шт.
  • Цукор - 100 г.
  • Рідкий мед - 300 г.
  • Вершкове масло - 100 г.
  • Міцний чай - 0,75 стакана
  • Погашена сода - 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Кориця - 2 ч. л.
  • Борошно - 390 г.
  • Чорнослив - 250 г.
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Заварити чорний чай і відміряти 3/4 склянки.

  • 02

    М'яке масло перемішати з медом і цукром, влити чай, вмішати яйця.

  • 03

    350 г. борошна, корицю, розпушувач тіста, погашену соду перемішати і з'єднати з яєчно-медовою сумішшю.

  • 04

    Чорнослив промити і обсушити, нарізати дрібно і додати в тісто. Форму змастити соняшниковою олією і присипати борошном, яке залишилось. Випікати кекс у заздалегідь розігрітій духовці при 160°C до готовності (приблизно 30 хвилин). Готовність перевіряти зубочисткою.