Імбирний пунш з бурбоном
Кількість порцій - 12
Час приготування - 30 хв

Імбирний пунш з бурбоном

Назва напою "пунш" прийшла до нас із давньоіндійської мови. "Панч" означає "п'ять": напій готувався з п'яти традиційних інгредієнтів. В даний час ми називаємо пуншем практично будь-який коктейль (як алкогольний, так і безалкогольний), що містить фрукти або фруктовий сік. Рецептів його приготування дуже багато. Компонентами пуншу можуть бути мед, чай, коньяк. Пунш роблять як охолодженим, з льодом, так і зимовим, гарячим. Інгредієнти запропонованого рецепта - апельсиновий, лимонний і грушевий фреші, бурбон, натертий корінь імбиру, мед.

Інгредієнти

  • Лимонний сік - 200 мл.
  • Мед - 200 г.
  • Корінь імбиру - 2 см.
  • Апельсиновий фреш - 1200 мл.
  • Грушевий фреш - 400 мл.
  • Бурбон - 1 л.
  • Лимон - 2 шт.
  • Вода - 800 мл.
  • Лід - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Корінь імбиру натерти на дрібну терку.

  • 02

    У каструлю налити воду і лимонний фреш. Додати мед і тертий імбир. Довести суміш до кипіння.

  • 03

    Потім зняти з вогню, процідити через дрібне сито і поставити остигати.

  • 04

    Лимони помити і нарізати кружечками.

  • 05

    У суміш, що остигла, додати апельсиновий і грушевий фреші, влити бурбон і нарізаний лимон. Добре перемішати.

  • 06

    Пунш подавати охолодженим з кубиками льоду.