Японський рибний бульйон умеван
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Японський рибний бульйон умеван

Любите екзотику? У такому випадку Вам варто спробувати японський рибний бульйон умеван. Що в ньому особливого? – запитаєте Ви. – Бульйон як бульйон. А ось і ні. До його складу, крім риби, яку, до речі, можете використовувати як білу, так і червону, входить соєвий соус, який і надає характерний колір супу, а також морська капуста, гриби і традиційний для Японії, корисний, дієтичний продукт – тофу або, якщо простіше говорити – соєвий сир. Його пружна текстура легко вбирає смаки і аромати продуктів, з якими його готують. Сам по собі сир має нейтральний смак, але, тим не менш, він вважається одним з найпопулярніших делікатесів азіатської кухні, який подарує Вам нові смакові відчуття.

Інгредієнти

  • Риба - 300 г
  • Капуста морська - 50 г
  • Печериці - 200 г
  • Тофу - 200 г
  • Сіль - за смаком
  • Лимон - 1 шт.
  • Соус соєвий - 20 мл

Етапи приготування

  • 01

    Тофу віджати від зайвої рідини і нарізати кубиками. Рибу помити, відділити м'ясо від кісток. М'якоть риби підсмажити на сухій сковороді.

  • 02

    Печериці помити і нарізати скибочками. Відварити тофу в підсоленій воді протягом 5 хвилин. Потім додати туди печериці і варити близько 10 хвилин.

  • 03

    Влити соєвий соус, додати морську капусту і рибу. Варити 5 хвилин, потім додати скибочки лимона. Вимкнути вогонь і дати настоятися супу хвилин 15.