Картопля з грибами у сметанному соусі
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 20 хв

Картопля з грибами у сметанному соусі

Картопля - недорогий, повноцінний продукт, в якому досить багато калію і магнію. В одній середній за розміром бульбі картоплі приблизно 17 г. крохмалю, клітковина і ще близько 60 речовин, вітаміни і антиоксиданти. У цього овоча відмінні поживні властивості, без нього неможливо уявити повсякденні страви. Варіантів приготування картоплі дуже багато. У цьому рецепті пропонується приготувати картоплю з печерицями у сметанному соусі. Сметана повинна бути обов'язково свіжою і не надто жирною. Страва виходить дуже ароматною і смачною. До того ж вона є нескладною у приготуванні, її зможе приготувати будь-яка господиня.

Інгредієнти

  • Картопля - 500 г.
  • Печериці - 200 г.
  • Сметана - 250 г.
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Вершкове масло - 50 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на крупній тертці.

  • 02

    Гриби і картоплю нарізати кружечками.

  • 03

    Розтопити вершкове масло. Злегка обсмажити цибулю і моркву, помішуючи.

  • 04

    Додати гриби і картоплю. Перемішати і обсмажити разом ще 2 хвилини.

  • 05

    Додати сметану, сіль і перець. Перемішати. Тушкувати з закритою кришкою 1 годину.