Холодний чай "Яблучний"
Кількість порцій - 3
Час приготування - 25 хв

Холодний чай "Яблучний"

Багато хто звик думати про окріп, коли почує слово "чай". Так, без сумнівів, чай смачний, коли гарячий. Але, наприклад, у спеку не завжди хочеться пити теплі напої. До того ж, є люди, які не люблять у принципі гарячий чай. У такому разі вам знадобиться такий легкий рецепт. Це смачний тонізуючий чай, який додасть вам сил і енергії, зарядить позитивом. Щоб його приготувати, не обов'язково бути вишуканим шеф-кухарем. Це чудовий варіант напою, якщо ви вирішили зібрати разом старих друзів і приємно провести час у душевній компанії з ними і холодним чаєм "Яблучний". Такий чай подарує вам море радості і підніме настрій.

Інгредієнти

  • Сухий чорний чай - 6 ч. л.
  • Солодкі яблука - 500 г.
  • Лимон - 2 шт.
  • Цукор - 150 г.
  • Мед - 2 ст. л.
  • Кориця - 0,5 ч. л.
  • Мускатний горіх - 1 дрібка
  • Бадьян - 4 зірочки

Етапи приготування

  • 01

    Чайну заварку залити 600 мл. гарячої води, дати добре настоятись, процідити.

  • 02

    З яблук видалити серцевинки, нарізати їх тонкими скибками, покласти в емальовану каструлю.

  • 03

    Лимони на 2 хвилини залити гарячою водою, розрізати їх навпіл, вичавити сік, шкірку одного лимона натерти, щоб отримати цедру.

  • 04

    Яблука залити лимонним соком, додати цедру, мед і спеції, засипати цукром.

  • 05

    Тепер залити все підготовленим чаєм, накрити кришкою і тримати в холодильнику протягом п'яти годин. Перед подачею процідити.