Кавові еклери
Кількість порцій - 6
Час приготування - 50 хв

Кавові еклери

Заварне тісто займає величезне місце в кондитерській справі. Це і еклери, і тістечка шу, і французькі торти, як крокембуш, Парі-Брест або Сан Оноре. Еклери - це кондитерські вироби, які готуються за старим французькому класичним рецептом. Щоб правильно випекти заварне тісто, слід уникати самих стандартних помилок: погане вимішування тіста, дуже щільна текстура тіста, неправильний температурний режим при випіканні. Нікого не залишать байдужим кавові еклери з густим, ніжним і інтенсивним на смак кавовим кремом. Кількість кавового крему потрібно регулювати на свій смак. Зберігаються еклери в холодильнику, подаються до чаю або кави.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 180 г.
  • Маргарин - 80 г.
  • Вода - 200 мл.
  • Яйця - 8 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Молоко - 500 мл.
  • Крохмаль - 20 г.
  • Пудра цукрова - 175 г.
  • Кава чорна - 6 ст. л.
  • Ванілін - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    У невелику каструлю налити воду, додати маргарин і сіль, довести до кипіння і зняти каструлю з вогню.

  • 02

    У гарячу рідину засипати борошно і перемішати до однорідності. Знову поставити на вогонь і нагрівати, помішуючи, до тих пір, поки тісто не почне відходити від стінок каструлі і не утворить кулю. Дати тісту охолонути, додати по одному 5 яєць, ретельно перемішуючи.

  • 03

    Лист паперу для випічки змастити олією. На нього викласти тісто з допомогою ложечки.

  • 04

    Випікати 10-15 хвилин при температурі 220°C, а потім зменшити температуру до 200°C і залишити ще на 15 хвилин.

  • 05

    Вийняти еклери з духовки і дати охолонути.

  • 06

    З'єднати цукрову пудру, крохмаль, ванілін, решту яєць та молоко і збивати на паровій бані до тих пір, поки маса не загусне. У кінці збивання влити тоненькою цівкою каву. Після того, як маса загусне, зняти її з вогню і продовжувати збивати до повного охолодження.

  • 07

    Еклери розрізати і наповнити кавовим кремом.