Кордон блю
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г

Кордон блю

Таке досить сувора, але ж дуже смачна і насичена страва прийшла до нас зі Швейцарії. Зазвичай на батьківщині цю страву роблять із телятини, але, як ви розумієте, її легко замінити куркою або іншим якимось м'ясом, яке вам більше до смаку. Існує легенда, чому шніцель має таку назву. Передбачалося, що раніше під час його приготування його перев'язували синьою стрічкою (з англ. "Bluе" - "блакитний, синій"). Проте важливим інгредієнтом є і сир з шинкою. Адже після випікання плавлений сир робить м'яким всю страву. У підсумку маємо страву, що гідна самих королів (яку, до речі, і подавали свого часу Людовику XV до обідів).

Інгредієнти

  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелеий - за смаком
  • Стр твердий - 150 г.
  • Шинка - 150 г.
  • Куряче філе - 4 шт.
  • Лимон (сік) - 1 шт.
  • Масло вершкове (розтоплене) - 1,5 ст. л.
  • Карі - 1 ч.л.
  • Сухарі панірувальні - 1/2 ст.
  • Часник - 1 зубчик

Етапи приготування

  • 01

    Кожне філе розрізати вздовж на дві частини. Застелити харчовою плівкою і злегка відбити до товщини 1 см. Полити лимонним соком, накрити плівкою і поставити в холодильник на 30 хвилин.

  • 02

    Сир нарізати невеликими прямокутниками, шинку - тонкими скибочками. Куряче філе посолити і поперчити. Покласти на кожне по скибочці шинки і сиру, загорнути в рулет, скріпити шпажкою або зубочисткою.

  • 03

    Для панірування часник очистити і роздавити. Змішати в мисці часник з розтопленим вершковим маслом. В іншій мисці з'єднати панірувальні сухарі, 1 ст. л. твердого сиру і карі.

  • 04

    Вмочити кожну котлету в підготовлене вершкове масло, потім обваляти в сухарях і викласти на змащене маслом деко швом вниз. Випікати в розігрітій до 190°С духовці 25-30 хвилин.