Коул слоу з ананасами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 15 хв

Коул слоу з ананасами

Салат Коул Слоу популярний вже багато століть, його готували ще в Стародавньому Римі. Головні інгредієнти салату - терта свіжа морква і тонко нашаткована капуста. Незвичайна назва так і перекладається: по-голландськи kool sla - салат з капусти, по-англійськи slaw -шинкована капуста. Краще використовувати молоду білокачанну, ніжну савойську або пекінську капусту. Оригінальність смаку салату додає заправка, базовими складовими якої є сметана, майонез і гірчиця. Іноді додають оцет, сік лимона, соєвий соус. Крім основних інгредієнтів господині додають в салат яблуко, корінь селери, ананаси і апельсини. Салат виходить яскравим на вигляд і смак і дуже вітамінним за складом.

Інгредієнти

  • Капуста - 400 г.
  • Морква - 300 г.
  • Ананас консервований - 200 г.
  • Майонез - 2 ст. л.
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Гірчиця - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Капусту і моркву промити під холодною водою, очистити, нашаткувати.

  • 02

    Ананаси витягнути з банки, рідину злити, нарізати невеликими шматочками.

  • 03

    Змішати в якості соусу сметану і майонез, додати за смаком гірчицю. Перемішати.

  • 04

    Змішати в салатниці моркву з капустою, додати ананаси, заправити соусом і перемішати.