Кукурудзяні оладки
Кількість порцій - 3
Час приготування - 45 хв

Кукурудзяні оладки

Любите оладки? Скориставшись запропонованим рецептом, Ви внесете різноманітність у свій раціон і порадуєте близьких кукурудзяними оладками. Тісто готується на основі кефіру. Використовуються звичні для традиційних оладок інгредієнти: пшеничне борошно, яйце, розпушувач. Особливість даного рецепту в тому, що в співвідношенні 1:1 із пшеничним борошном використовується кукурудзяна мука. Також у тісто додаються солодка консервована кукурудза і натертий на тертку пармезан. Свої смакові нотки додадуть мелений чилі і петрушка. Просто, незвично і смачно!

Інгредієнти

  • Борошно - 200 г.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Кукурудзяна крупа - 200 г.
  • Мелений чилі - 0,5 ч. л.
  • Пармезан - 50 г.
  • Петрушка - 0,5 пучка
  • Кефір - 300 мл.
  • Яйця - 1 шт.
  • Консервована кукурудза - 400 г.
  • Майонез - 50 г.
  • Лайм - 1 шт.
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Пармезан натерти на тертці. З кукурудзи злити рідину. З лайма вичавити сік, зняти цедру, петрушку дрібно нарізати.

  • 02

    Змішати просіяне борошно, розпушувач, кукурудзяну крупу, чилі, пармезан і петрушку в мисці. Зробити заглиблення в центрі суміші і влити кефір і яйце. Перемішати до отримання однорідного тіста. Додати кукурудзу.

  • 03

    Розігріти сковороду з маслом. Виливати тісто порційно і смажити на середньому вогні по 2 хвилини з кожного боку.

  • 04

    Для соусу додати в майонез цедру і сік лайма.