Зараз курку можна купити в будь-якому супермаркеті чи магазині. Так що головне ваше завдання - вибрати свіжу і не надто велику тушку курки вагою 1 кг, бажано в охолодженому вигляді (у такому вигляді більш якісна). З цим завданням ви впораєтеся на відмінно, ми в цьому впевнені, так само як і з приготуванням страви. Що будемо робити з куркою в цьому рецепті? Тушкувати в томатному соусі. І куди ж без прикраси - зелень універсальний варіант доповнення будь-якої страви. Соковите, ніжне м'ясо із зеленню - закрутить голову своїм неповторним смаком!
Цибулю (середнього розміру) очистити від лушпиння і нарізати кубиками. Обсмажити в маслиновій олії. Потім перекласти у каструлю.
Приготувати суміш: насипати борошно, сіль, перець і перемішати все в глибокій тарілці. Курку порізати на великі шматки і обваляти в отриманій суміші. У сковороді розігріти маслинову олію і обсмажити куряче м'ясо до утворення золотистої кірочки.
Помістити просмажене м'ясо в каструлю з цибулею. Перейти до приготування соусу.
У сковороду з олією, де смажилося куряче м'ясо налити біле вино. Перемішати і довести до кипіння.
Потім соус перелити в каструлю з м'ясом, додати помідори (у власному соку), сіль, перець і цукор. Все залити водою, покриваючи курку цілком. Тушкувати на слабкому вогні 45 хвилин.
У кінці приготування додати у блюдо петрушку, маслини, базилік.