Курка по-мисливськи
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 30 хв

Курка по-мисливськи

Зараз курку можна купити в будь-якому супермаркеті чи магазині. Так що головне ваше завдання - вибрати свіжу і не надто велику тушку курки вагою 1 кг, бажано в охолодженому вигляді (у такому вигляді більш якісна). З цим завданням ви впораєтеся на відмінно, ми в цьому впевнені, так само як і з приготуванням страви. Що будемо робити з куркою в цьому рецепті? Тушкувати в томатному соусі. І куди ж без прикраси - зелень універсальний варіант доповнення будь-якої страви. Соковите, ніжне м'ясо із зеленню - закрутить голову своїм неповторним смаком!

Інгредієнти

  • Курка - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Олія оливкова - 3 ст. л.
  • Борошно - 100 г.
  • Помідори - 600 г.
  • Маслини - 100 г.
  • Вино (біле сухе) - 200 мл.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Цукор - за смаком
  • Петрушка - 1 пучок
  • Базилік - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю (середнього розміру) очистити від лушпиння і нарізати кубиками.  Обсмажити в маслиновій олії. Потім перекласти у каструлю.

  • 02

    Приготувати суміш: насипати борошно, сіль, перець і перемішати все в глибокій тарілці. Курку порізати на великі шматки і обваляти в отриманій суміші. У сковороді розігріти маслинову олію і обсмажити куряче м'ясо до утворення золотистої кірочки.

  • 03

    Помістити просмажене м'ясо в каструлю з цибулею. Перейти до приготування соусу.

  • 04

    У сковороду з олією, де смажилося куряче м'ясо налити біле вино. Перемішати і довести до кипіння.

  • 05

    Потім соус перелити в каструлю з м'ясом, додати помідори (у власному соку), сіль, перець і цукор. Все залити водою, покриваючи курку цілком. Тушкувати на слабкому вогні 45 хвилин.

  • 06

    У кінці приготування додати у блюдо петрушку, маслини, базилік.