Курка, запечена у винній глазурі
Кількість порцій - 5
Час приготування - 1 г 15 хв

Курка, запечена у винній глазурі

Курка, запечена у винній глазурі - дуже вишукане частування. Маринувати курку потрібно не менше 3-х годин (можна і на ніч), тоді вона просочиться всіма ароматами, стане м'якою і придбає прекрасний колір. Періодично курку потрібно перевертати. При запіканні у всередину курки можна покласти кислі яблука або нафарширувати курку гречкою (напівготовою) з гранатовими зернами. Перевірити готовність запікання можна за допомогою проколу (стегна або ніжки): якщо виділиться прозорий сік - курка готова, якщо з кров'ю - ще ні. Порада: кінці крилець курки краще загорнути у фольгу, тоді вони не підгорять. Подають курку порційно з овочами, поливши соусом-глазур'ю, в якій вона запікалася.

Інгредієнти

  • Курка - 1 шт.
  • Червоне вино - 150 мл.
  • Гранат - 1 шт.
  • Оливкова олія - 2 ст. л.
  • Апельсиновий сік - 50 мл.
  • Лимонний сік - 1 ст. л.
  • Соєвий соус - 1 ст. л.
  • Цукор - 80 г.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Для маринаду в сотейник влити вино, соєвий соус, сік лимона і апельсина, сіль, додати зерна граната і 1 ст. л. цукру. Прогріти на вогні для змішування всіх ароматів і до повного розчинення цукру.

  • 02

    Змастити курку оливковою олією, покласти в ємність для маринування і вилити на неї гарячий маринад. Закрити харчовою плівкою і прибрати в холодне місце на ніч.

  • 03

    Для глазурі проціджений маринад вилити в сотейник, поставити на вогонь, додати цукор і, постійно помішуючи, карамелізувати.

  • 04

    Викласти курку у форму для запікання з високими стінками. Змастити глазур'ю. Залишки глазурі вилити у форму з куркою. Запікати курку в духовці, розігрітій до 170°C на 1 годину.