Печінка теріякі
Кількість порцій - 3
Час приготування - 40 хв

Печінка теріякі

Фанати японської кухні просто зобов’язані потішити себе ось цією неповторною стравою, яка за останній час стала шалено популярною. Ми сміливо можемо заявити, що японські кулінарні традиції в нас чудово адаптувалися. Для того, щоб оцінити екзотичний смак цього шедевру не обов’язково йти до японського ресторану, можна зекономити кошти та влаштувати невеличке свято вдома. Печінка теріякі – це м’яка, соковита страва, яка вирізняється незвичайним смаком. Завершує цей чудовий витвір японської кухні гарнір із рису та солодкого перцю. Чудовий варіант вечері для справжніх гурманів.

Інгредієнти

  • Печінка яловича - 450 г.
  • Борошно - 70 г.
  • Соєвий соус - 80 мл.
  • Вода - 80 мл.
  • Цукор - 25 г.
  • Ріпчаста цибуля - 1 шт.
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Часникова сіль - за смаком
  • Рис - 450 г.

Етапи приготування

  • 01

    Нарізати печінку невеликими шматочками, обваляти в борошні. У великій мисці змішати соєвий соус, воду та цукор.

  • 02

    Дрібно порізати цибулю та обсмажити його на сковорідці. Туди ж додати печінку та, постійно помішуючи, обсмажити її до скоринки.

  • 03

    Перекласти печінку з цибулею на тарілку та накрити кришкою, щоб печінка залишалася гарячою.

  • 04

    В сковорідку залити заздалегідь підготовлений соус, довести до кипіння, після цього зменшити вогонь та варити ще близько 5 хвилин. Приправити перцем, часниковою сіллю, додати печінку з цибулею. Погріти кілька хвилин. Гарнірувати рисом, прикрасити шматочками солодкого перцю.