Лобіо
Кількість порцій - 6
Час приготування - 2 г

Лобіо

Лобіо до нас прийшло з Грузії. Як і всі страви цієї кухні, воно відрізняється великою кількістю прянощів. Але це тільки робить страву більш смачною і навіть особливою. Лобіо можна робити з різної квасолі: як молодої, так і вже достиглої, червонох. Також лобіо в Грузії - це загальна назва квасолі (мабуть, від цього і пішла назва страви). І хоч у цій страві немає м'яса (як зазвичай буває в грузинській кухні), але як багато тут різних овочів і трав! Вони так чудово наповнюють страву, що її цілком можна приймати як самостійну. До того ж квасоля дуже ситна, і робить такою всю страву. Тож якщо вам грузинська кухня до душі, тоді ще один рецепт летить у вашу записну книжку.

Інгредієнти

  • Біла суха квасоля - 500 г.
  • Цибуля велика - 1 шт.
  • Перець солодкий червоний - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Очищені волоські горіхи - 50 г.
  • Товчений часник - 2 зубчики
  • Олія рослинна - 2 ст. л.
  • Кетчуп - 3 ст. л.
  • Свіжа нарізана кінза - 2 ст. л.
  • Сухий базилік - 2 щіпки
  • Сухий чебрець - 2 щіпки
  • Лист лавровий - 1 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Червоний перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Квасолю замочити у воді на ніч. Промити і варити з лавровим листом 1,5 год. Воду злити. Лук і перець нарізати кубиками, моркву – соломкою.

  • 02

    Обсмажити цибулю і моркву в розігрітому маслі 4 хв. Додати перець, кетчуп і всі прянощі, готувати 5 хв. Горіхи розтовкти в ступці, додати до овочів, перемішати.

  • 03

    До овочів додати квасолю, кінзу і подрібнений часник. Прогріти 4 хв.