Овочевий суп-пюре з креветками
Кількість порцій - 4
Час приготування - 35 хв

Овочевий суп-пюре з креветками

Уже давно супи-пюре набули свого поширення серед господинь та часто використовуються ними як одна з головних страв на званих вечерях. Наша страва, звичайно, здивує вас своєю неординарністю та вишуканістю. Секретний компонент – креветки, що доповнять загальну картину смаку своєю аристократичністю та ніжним, витонченим смаком. Ці морепродукти завжди радують нас своїм корисними властивостями, тобто великим вмістом білків та амінокислот. Ми зовсім забули і про не менш важливі складові нашої страви, що містять просто букет вітамінів та масу мінеральних речовин. Поєднання підсмаженої цибульки з морквою, в доповненні з химерною кольоровою капустою та легкого кабачка, є просто феєрією смаку та приємного аромату. Тому, якщо ви забажали прикрасити своє меню новою стравою та здивувати своїх близьких, не майте сумніву - овочевий суп-пюре саме те, що потрібно!

Інгредієнти

  • Морква - 3 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Кольорова капуста - 300 г
  • Кабачок - 1 шт.
  • Картопля - 2 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Вершкове масло - 70 г
  • Вершки 10-20% - 100 мл
  • Тигрові креветки (очищені) - 200 г
  • Куркума - 1/3 ч.л.
  • Кріп - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Мелений чорний перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Моркву очистити і нарізати кружечками. Цибулю дрібно порубати. Кольорову капусту розыбрати на суцвіття. Картоплю очистити і нарізати дрібними кубиками. Кабачок також очистити і нарізати скибочками. Кріп дрібно порубати.

  • 02

    У сотейнику розтопити вершкове масло і обсмажити в ньому моркву.

  • 03

    Додати цибулю і кабачок, обсмажити до рум'яності.

  • 04

    Потім покласти кольорову капусту і картоплю, влити 1,5 л. води і варити 15 хвилин.

  • 05

    Часник пропустити через часниковий прес і додати до овочів.

  • 06

    Слідом влити вершки, знову довести суп до кипіння і проварити ще 3 хвилини.

  • 07

    В окремій каструлі відварити креветки до готовності і відкинути на друшляк, щоб стекла рідина.

  • 08

    Як тільки овочі в сотейнику будуть готові, перетерти їх блендером разом з рідиною.

  • 09

    Посолити і приправити за смаком.

  • 10

    Розлити суп-пюре по тарілках, в кожну покласти креветки, посипати рубленим кропом і подавати.