Уже давно супи-пюре набули свого поширення серед господинь та часто використовуються ними як одна з головних страв на званих вечерях. Наша страва, звичайно, здивує вас своєю неординарністю та вишуканістю. Секретний компонент – креветки, що доповнять загальну картину смаку своєю аристократичністю та ніжним, витонченим смаком. Ці морепродукти завжди радують нас своїм корисними властивостями, тобто великим вмістом білків та амінокислот. Ми зовсім забули і про не менш важливі складові нашої страви, що містять просто букет вітамінів та масу мінеральних речовин. Поєднання підсмаженої цибульки з морквою, в доповненні з химерною кольоровою капустою та легкого кабачка, є просто феєрією смаку та приємного аромату. Тому, якщо ви забажали прикрасити своє меню новою стравою та здивувати своїх близьких, не майте сумніву - овочевий суп-пюре саме те, що потрібно!
Моркву очистити і нарізати кружечками. Цибулю дрібно порубати. Кольорову капусту розыбрати на суцвіття. Картоплю очистити і нарізати дрібними кубиками. Кабачок також очистити і нарізати скибочками. Кріп дрібно порубати.
У сотейнику розтопити вершкове масло і обсмажити в ньому моркву.
Додати цибулю і кабачок, обсмажити до рум'яності.
Потім покласти кольорову капусту і картоплю, влити 1,5 л. води і варити 15 хвилин.
Часник пропустити через часниковий прес і додати до овочів.
Слідом влити вершки, знову довести суп до кипіння і проварити ще 3 хвилини.
В окремій каструлі відварити креветки до готовності і відкинути на друшляк, щоб стекла рідина.
Як тільки овочі в сотейнику будуть готові, перетерти їх блендером разом з рідиною.
Посолити і приправити за смаком.
Розлити суп-пюре по тарілках, в кожну покласти креветки, посипати рубленим кропом і подавати.