Паста з запеченим солодким перцем і помідорами
Кількість порцій - 6
Час приготування - 40 хв

Паста з запеченим солодким перцем і помідорами

Для цієї страви підійде паста як довга, так і коротка. Паста повинна бути трохи недовареною, тобто м'якою зовні і трохи тугою всередині (як кажуть італійці, «аль данте»). Болгарський перець в рецепті стоїть на першому плані і грає головну роль завдяки своїй величезній користі для організму людини. Солодкий болгарський перець багатий вітамінами А, С, P, B1, B2, E, B6, PP, містить величезну кількість корисних мінеральних речовин, мікро- і макроелементів. Час від часу потрібно перевертати перець, щоб він більш-менш рівномірно пропікся з усіх боків. Пасту змішують з запеченим солодким перцем і помідорами, посипають дрібно нарізаним сиром і подають до столу.

Інгредієнти

  • Червоний болгарський перець - 2 шт.
  • Жовтий болгарський перець - 2 шт.
  • Помідори - 3 шт.
  • Часник - 2 зубчика
  • Паста - 400 г.
  • Сыр - 150 г.
  • Оливкова олія - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти духовку і поставити перець запікатися при температурі 150°C. Час від часу перевертати. Перець повинен з усіх боків рівномірно покритися підпалинами.

  • 02

    Помідори почистити, розрізати на 4 частини і видалити насіння і зайву рідину. У сковороді розігріти олію і помістити в неї дрібно нарізаний часник на 1 хвилину, тримати на маленькому вогні. Додати помідори, перемішати і тушкувати на маленькому вогні приблизно 15 хвилин.

  • 03

    Перець нарізати довгими смужками.

  • 04

    Пасту зварити.

  • 05

    Додати перець до помідорів і перемішати. Змішати з пастою. Посолити і поперчити.

  • 06

    На гарячу пасту додати порізаний кубиками сир.