Чомусь завжди, коли губишся в здогадках, що ж приготувати, перше, що спадає на думку, - це картопля. І це не даремно. Адже цей продукт настільки ужився в нашому регіоні, що став, як рідний. Скільки ж уже існує страв, головним інгредієнтом якого є картопля. І ця цифра зростає, а страви стають все більш популярними. Якщо вам хочеться чогось швидкого і вже зовсім не хочеться морочитися з приготуванням, тоді запекти картоплю буде кращим варіантом. Але щоб зробити це не так, як зазвичай, пропонуємо вам приготувати суфле з картоплі. Така страва вийде дуже м'якою і ніжною на смак. І зійде з будь-яким простим і не дуже салатом.
Картоплю помити, очистити, залити холодною водою і відварити до напівготовності. Злити воду, розім'яти картоплю на пюре. Молоко закип'ятити. Додати в пюре вершкове масло, молоко, добре замішати.
Духовку розігріти до 200 градусів. Форму для запікання змастити вершковим маслом. Білки відокремити від жовтків і збити білки (6 штук) в пишну піну. У миску розбити інші яйця, додати сіль і добре збити.
З'єднати пюре з яйцями і дуже обережно перемішати. Перелити картопляну масу у форму і поставити в духовку. Запікати суфле близько 45 хвилин.