Картопляне суфле
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 15 хв

Картопляне суфле

Чомусь завжди, коли губишся в здогадках, що ж приготувати, перше, що спадає на думку, - це картопля. І це не даремно. Адже цей продукт настільки ужився в нашому регіоні, що став, як рідний. Скільки ж уже існує страв, головним інгредієнтом якого є картопля. І ця цифра зростає, а страви стають все більш популярними. Якщо вам хочеться чогось швидкого і вже зовсім не хочеться морочитися з приготуванням, тоді запекти картоплю буде кращим варіантом. Але щоб зробити це не так, як зазвичай, пропонуємо вам приготувати суфле з картоплі. Така страва вийде дуже м'якою і ніжною на смак. І зійде з будь-яким простим і не дуже салатом.

Інгредієнти

  • Картопля - 1,2 кг.
  • Масло вершкове - 50 г.
  • Молоко - 250 мл.
  • Горіх мускатний - 5 г.
  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю помити, очистити, залити холодною водою і відварити до напівготовності. Злити воду, розім'яти картоплю на пюре. Молоко закип'ятити. Додати в пюре вершкове масло, молоко, добре замішати.

  • 02

    Духовку розігріти до 200 градусів. Форму для запікання змастити вершковим маслом. Білки відокремити від жовтків і збити білки (6 штук) в пишну піну. У миску розбити інші яйця, додати сіль і добре збити.

  • 03

    З'єднати пюре з яйцями і дуже обережно перемішати. Перелити картопляну масу у форму і поставити в духовку. Запікати суфле близько 45 хвилин.