Картопляний суп із шинкою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Картопляний суп із шинкою

Як відомо, страви, в першу чергу, повинні нести користь нашому організму, бути не надто калорійними і при цьому заряджати енергією на весь день. Не забуваємо також і про естетичну сторону трапези - всім хочеться, щоб страви були і дуже смачними. Все це можна знайти в картопляному супі із шинкою. У ньому зібралася велика кількість продуктів, які просто необхідні для здоров'я. Наприклад, кольорова капуста. Цінують її за дієтичні якості, але при цьому вона дуже живильна, саме тому її і додають в різні бульйони і супи. Болгарський перець дуже соковитий, він містить більше всіх овочів вітаміну С, що важливо. Що стосується шинки, то вона потрібна в цьому супі як замінник звичайного м'яса, щоб страва була більш ситною.

Інгредієнти

  • Картопля - 200 г.
  • Шинка - 180 г.
  • Болгарський перець - 2 шт.
  • Цвітна капуста (суцвіття) - 180 г.
  • Курячий бульйон - 380 мл.
  • Вершки - 200 мл.
  • Тертий сир - 100 г.
  • Часник - 2 зубчика
  • Зелена цибуля - 1 пучок
  • Вершкове масло - 2 ст. л.
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Крохмаль - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цвітну капусту відварити в каструлі до м'якого стану.

  • 02

    Зняти капусту з вогню і дати їй охолонути. Після чого покласти її в чашку для блендера і збити до однорідного пюре.

  • 03

    Шинку нарізати невеликими шматочками й обсмажити її на розігрітій на соняшниковій олії в сковороді.

  • 04

    Перець нарізати кубиками, а часник невеликими пластинками і обсмажити їх на невеликому вогні у сотейнику.

  • 05

    Потім у сотейник налити бульйон і додати картоплю, нарізану на шматочки. Після чого довести його до кипіння, а потім зменшити вогонь і таким чином готувати 10-15 хвилин.

  • 06

    В окремій мисці змішати вершки і крохмал. Далі додати їх до бульйону і проварити деякий час до загустіння бульйону.

  • 07

    Цибулю нарізати і додати в суп. Також додати пюре цвітної капусти, підсмажену шинку і вершкове масло.

  • 08

    Суп посолити і поперчити за смаком і варити на середньому вогні ще близько 5-7 хвилин.

  • 09

    Подавати готовий суп потрібно з тертим сиром.