Гарбуз і картоплю добре помити і очистити. Овочі нарізати кубиками і пасерувати в каструлі з додаванням вершкового масла до золотистого кольору. Додати в каструлю молоко, довести до кипіння на маленькому вогні і варити 40 хвилин.
Подрібнити овочі з молоком блендером до стану пюре. Додати до суміші сіль і перець. Добре все перемішати і довести до однорідної консистенції.
Цибулю очистити, дрібно нарізати. Обсмажити цибулю на вершковому маслі до золотистого кольору. Петрушку помити, просушити і дрібно нарізати.
Пасеровану цибулю і овочевий бульйон додати в каструлю з пюре. Довести суп до кипіння і варити близько 5 хвилин. Подавати суп гарячим. Перед подачею додати в суп вершки і петрушку.