Гарбузово-картопляний суп з вершками
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 10 хв

Гарбузово-картопляний суп з вершками

Інгредієнти

  • Гарбуз - 500 г
  • Картопля - 250 г
  • Масло вершкове - 50 г
  • Молоко - 500 мл
  • Лук - 100 г
  • Бульйон - 400 мл
  • Петрушка - 40 г
  • Вершки - 100 мл
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Гарбуз і картоплю добре помити і очистити. Овочі нарізати кубиками і пасерувати в каструлі з додаванням вершкового масла до золотистого кольору. Додати в каструлю молоко, довести до кипіння на маленькому вогні і варити 40 хвилин.

  • 02

    Подрібнити овочі з молоком блендером до стану пюре. Додати до суміші сіль і перець. Добре все перемішати і довести до однорідної консистенції.

  • 03

    Цибулю очистити, дрібно нарізати. Обсмажити цибулю на вершковому маслі до золотистого кольору. Петрушку помити, просушити і дрібно нарізати.

  • 04

    Пасеровану цибулю і овочевий бульйон додати в каструлю з пюре. Довести суп до кипіння і варити близько 5 хвилин. Подавати суп гарячим. Перед подачею додати в суп вершки і петрушку.