Риба - прекрасне джерело корисних мінеральних речовин, тому приготувавши з нього пудинг, ви отримаєте не тільки смачне, але і корисне для організму блюдо. Для даного рецепту найкраще підійде судак. При виготовленні яєчно-масляного соусу можливий розпад емульсії з масла і жовтків, тоді соус стає непридатним. Щоб не сталося згортання жовтків, необхідно в суміш до проварювання додавати холодну воду. При проварюванні температура соусу повинна бути не вище 70 °. Готують соус на плиті або водяній бані. Під час варіння необхідно постійно помішувати соус віничком. Перед подачею пудинг заливають зверху отриманим соусом.
Розігріти сковороду, покласти в неї 10 г. масла, влити бульйон, додати рибу, протушкувати.
Пропустити через м'ясорубку рибну масу зі сковороди двічі, додати в суміш жовток, збитий білок.
В окремій сковороді обсмажити 1 ст. л. борошна в 1 ст. л. вершкового масла, влити поступово гаряче молоко, варити протягом 10 хвилин постійно помішуючи. За смаком додати сіль.
Додати в рибну суміш молочний соус. Перемішати. Змастити форму для випікання, викласти рибну масу у форму, посипати зверху тертим сиром, поставити в духовку.
Змішати в каструлі 1 яєчний жовток і 40 г. розм'якшеного вершкового масла, влити лимонний сік, поставити на вогонь, постійно збиваючи вінчиком довести до кипіння. Перед подачею пудинг залити зверху отриманим соусом.