Пудинг з риби з яєчно-масляним соусом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Пудинг з риби з яєчно-масляним соусом

Риба - прекрасне джерело корисних мінеральних речовин, тому приготувавши з нього пудинг, ви отримаєте не тільки смачне, але і корисне для організму блюдо. Для даного рецепту найкраще підійде судак. При виготовленні яєчно-масляного соусу можливий розпад емульсії з масла і жовтків, тоді соус стає непридатним. Щоб не сталося згортання жовтків, необхідно в суміш до проварювання додавати холодну воду. При проварюванні температура соусу повинна бути не вище 70 °. Готують соус на плиті або водяній бані. Під час варіння необхідно постійно помішувати соус віничком. Перед подачею пудинг заливають зверху отриманим соусом.

Інгредієнти

  • Філе судака - 150 г.
  • Борошно пшеничне - 1 ст. л.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Молоко - 1,5 ст.
  • Масло вершкове - 60 г.
  • Лимони - 10 г.
  • Сир твердий - 3 г.
  • Бульйон рибний - 30 мл.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти сковороду, покласти в неї 10 г. масла, влити бульйон, додати рибу, протушкувати.

  • 02

    Пропустити через м'ясорубку рибну масу зі сковороди двічі, додати в суміш жовток, збитий білок.

  • 03

    В окремій сковороді обсмажити 1 ст. л. борошна в 1 ст. л. вершкового масла, влити поступово гаряче молоко, варити протягом 10 хвилин постійно помішуючи. За смаком додати сіль.

  • 04

    Додати в рибну суміш молочний соус. Перемішати. Змастити форму для випікання, викласти рибну масу у форму, посипати зверху тертим сиром, поставити в духовку.

  • 05

    Змішати в каструлі 1 яєчний жовток і 40 г. розм'якшеного вершкового масла, влити лимонний сік, поставити на вогонь, постійно збиваючи вінчиком довести до кипіння. Перед подачею пудинг залити зверху отриманим соусом.