Рагу з грибами і баклажанами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Рагу з грибами і баклажанами

Свіжі соковиті овочі - це запорука прекрасного смаку всього блюда. Будь-які овочі, поєднувані між собою, тушковані зі спеціями, м'ясом, грибами - джерело вітамінів, клітковини і поживних корисних речовин. Печериці добре підходять для рагу, вони швидко готуються і додають приємний присмак страві. Вітаміни сильніше руйнуються на маленькому вогні, тому краще тушкувати овочі на сильному або середньому вогні, вчасно перемішуючи, щоб не підгоріли. Щоб рагу не вийшло занадто жирним і маслянистим, овочі перекладають у сотейник без масла і додають трохи води. Подають рагу, посипавши дрібно нарізаною зеленню.

Інгредієнти

  • Баклажани - 2 шт.
  • Оливкова олія - 20 мл.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Солодкий перець - 1 шт.
  • Часник - 3 зубчики
  • Кмин - 1 ч. л.
  • Паприка - 1 ч. л.
  • Перець чилі - 1 шт.
  • Печериці - 200 г.
  • Вода - 100 мл.
  • Лимон - 1 шт.
  • Кріп - 2 ст. л.
  • Петрушка - 2 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Баклажани і гриби нарізати кубиками. Цибулю, солодкий перець, часник, чилі дрібно нарізати. З лимона вичавити сік. Кріп і петрушку дрібно посікти.

  • 02

    Поперчити баклажани паприкою і залишити на 10 хвилин. Потім ретельно промити, щоб прибрати гіркоту. Готувати на пару 10 хвилин.

  • 03

    Розігріти масло в сковороді на середньому вогні. Тушкувати цибулю, солодкий перець, часник, чилі, кмин 5 хвилин, до м'якості цибулі. Додати гриби і баклажан, тушкувати ще 10 хвилин.

  • 04

    Змішати воду і лимонний сік в однорідну масу. Додати цю суміш в овочі разом з кропом і петрушкою.