Запечений тофу з червоним перцем і розмарином
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Запечений тофу з червоним перцем і розмарином

«М'ясо без кісток». Улюблений продукт вегетаріанців і людей, що вічно худнуть. Так кажуть про тофу – низькокалорійний, дієтичний продукт з соєвих бобів, що має гранично високий вміст білка. Нейтральний смак дозволяє універсально використовувати тофу в кулінарії. Цей соєвий сир вважається одним з найпопулярніших делікатесів азіатської кухні. Пружна текстура тофу легко вбирає смаки і запахи продуктів, з якими його готують. У пропонованому рецепті сир насичується ароматними оліями і спеціями, набуваючи пряний, злегка гостро-гіркуватий і солонуватий смак з приємними нотками хвої і цитруса. При бажанні можете присипати готовий тофу кунжутним насінням і чорним меленим перцем.

Інгредієнти

  • Тофу - 700 г.
  • Соєвий соус - 1 ч. л.
  • Оливкова олія - 2 ч. л.
  • Кунжутне масло - 2 ч. л.
  • Розмарин - за смаком
  • Червоний мелений перець - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти духовку до 220°С. Порізати тофу кубиками середньої величини.

  • 02

    Змішати 2 види олії, соєвий соус, розмарин, сіль і червоний перець. Додати тофу і добре перемішати.

  • 03

    Застелити деко папером для випічки і розкласти шматочки тофу на невеликі відстані один від одного.

  • 04

    Запікати 15 хвилин, вийняти з духовки, перевернути і ще хвилин на 10 відправити в духовку.