Курочка BBQ з чилі-лайм кукурудзою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Курочка BBQ з чилі-лайм кукурудзою

Курочка на грилі виходить ще кориснішою, ніж відварена, адже цінні речовини не йдуть у бульйон. При цьому вона ще смачніша, ніж смажена на сковороді. А якщо додати до неї як гарнір кукурудзу з чилі-лаймовою пастою, то страва вийде яскравою і екзотичною. Готувати таку курочку на грилі за фірмовим рецептом шеф-кухаря ресторану Tin Tin Іллі Сьоміна можна як на природі, так і вдома на спеціальній сковороді-гриль.

Інгредієнти

  • Курка ціла - 1шт
  • Соус BBQ - 400г
  • Кукурудза ціла - 4 качани
  • Масло вершкове - 200г
  • Лайм - 1шт
  • Цедра лайма - 5г
  • Сік лайма - 18г
  • Чилі мелений - 5г
  • Зіра - 2г
  • Чорний перець горошком - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Розігрійте сковороду-гриль або підготуйте мангал.

  • 02

    Розберіть курку. Нам знадобиться філе, стегна і гомілки. Натріть їх сіллю з чорним перцем та обсмажте на грилі 15 хвилин, переверніть, змастіть курочку 200 г соусу, просмажте ще 15 хв., додайте ще 200 г соусу і доведіть до готовності.

  • 03

    Змішайте сік і цедру лайма з вершковим маслом, сіллю і спеціями. Нанесіть отриману пасту на качани кукурудзи і відправте їх на сковорідку гриль разом з куркою. Кукурудза буде готова за 15 хв.

  • 04

    Викладіть м'ясо і кукурудзу на тарілку. Подавайте з чилі-лаймовою пастою і шматочками лайму.