Різотто з буряка з козячим сиром
Кількість порцій - 2
Час приготування - 1 г

Різотто з буряка з козячим сиром

Головна фішка італійського різотто — консистенція. Ніжна, кремова страва, але при цьому не з розвареними крупинками рису істотно відрізняється від плову і рисового пудингу. Пропонуємо скористатися порадами шеф-кухаря Іллі Сьоміна і приготувати його за всіма правилами. Цей варіант різотто потішить незвичайним смаком і красивим кольором, а ще наявність буряка робить його ще кориснішим.

Інгредієнти

  • Крильця курячі - 300г
  • Лист лавровий - 1шт
  • Морква - 1шт
  • Цибуля - 2шт
  • Перець духмяний - 3г
  • Перец чорний - 3г
  • Вода - 1500мл
  • Рис сорту арборіо - 200г
  • Бульйон - 750мл
  • Буряк - 3шт
  • Кріп - за смаком
  • Оцет бальзамічний - 15г
  • Вино (сухе біле) - 100г
  • Вершкове масло - 120г
  • Сир козячий - 200г
  • Пармезан - 50г
  • Часник - 3головки
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Зваріть бульйон. (В кастрюлю покласти курячі крильця, лавровий лист, моркву, 1 цибулину, духмяний та чорний перець, додати 1500мл води, варити 60 хвилин).

  • 02

    Запечіть буряк заздалегідь, коли він охолоне, почистіть від шкірки. Одну штуку подрібніть кубиками, а з інших зробіть пюре в блендері.

  • 03

    Підсмажте на 60 г вершкового масла часник з цибулею. Всипте рис арборіо і добре перемішайте.

  • 04

    Влийте вино і поступово випаріть.

  • 05

    Потроху підливайте підігрітий бульйон, ретельно перемішуючи різотто.

  • 06

    Введіть буряк, влийте оцет, поперчіть і посоліть. Коли все добре прогріється, покладіть масло, що залишилося, і тертий пармезан, добре перемішайте.

  • 07

    Залиште на пару хвилин, не відкриваючи кришку, насипте в тарілки, посипте сиром і кропом.