Пепероната
Кількість порцій - 1
Час приготування - 45 хв

Пепероната

Пепероната - одна з найсмачніших овочевих страв родом з Італії. " Пепероні " в перекладі з італійської означає солодкий перець. Саме він є головним інгредієнтом нашої страви. Привабливість "Пеперонати" полягає в легкості приготування та різноманітності комбінацій з будь-якими закусками чи основними стравами.

Інгредієнти

  • Перець солодкий - 2 шт
  • Цибуля - 1 шт
  • Помідори - 2 шт
  • Сушена зелень - 1 ст.л.
  • Рослинна олія - 2 ст.л.
  • Часник - 4 зубчика
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Базилік - за смаком
  • Лимон - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Перець необхідно очистити і нарізати на квадратні шматочки.

  • 02

    Потім нарізаємо цибулю великими шматками. Часник - тоненькими скибочками. Помідори очистити від насіння і шкірки та нарізати часточками.

  • 03

    Складіть овочі в форму для випікання.

  • 04

    Посипте сушеними травами. Додаємо сіль та чорний перець за смаком.

  • 05

    Додаємо масло і все перемішуємо.

  • 06

    Накриваємо фольгою і ставимо в духовку на 30 хвилин. Духовка повинна бути прогріта до 180 градусів.

  • 07

    Через півгодини добре перемішуємо овочі, прибираємо фольгу і запікаємо овочі ще 15 хвилин (при температурі 200-210 градусів).

  • 08

    Додайте в овочі трішки базиліку та перед подачею вичавіть сік половини лимона.