Сібас, запечений у фользі
Кількість порцій - 2
Час приготування - 30 хв

Сібас, запечений у фользі

Сібас має різні назви в різних країнах. Крім нам звичної назви його також називають морський вовк, лаврак, бранціно, койкан, раньо, і це ще не всі варіанти. Ця риба досить приємна в роботі - її легко готувати і дуже легко обробляти. Вибрати якісну рибу теж не важко - достатньо натиснути пальцем на тушку сібаса. Якщо ямка, що утворилась, швидко вирівнюється, значить риба свіжа. Цю рибу можна і смажити, і запікати, і готувати на пару. Будь-який спосіб приготування відкриє весь спектр смаку сібаса. Подавати рибу можна самостійно, або з середземноморським салатом чи із запеченими овочами.

Інгредієнти

  • Сібас - 1 шт.
  • Лимон - 1 шт.
  • Олія оливкова - 1 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Фольга - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Почистити рибу, вимити, висушити паперовими серветками.

  • 02

    Зробити по 2-3 поздовжніх надрізи з кожного боку тушки.

  • 03

    Рибу посолити. Змастити олією. В отримані надрізи покласти половинки часточок лимона.

  • 04

    Духовку розігріти до 210°C.

  • 05

    Обернути сібас в подвійний шар фольги і дуже добре загорнути краї, обмеживши доступ повітря.

  • 06

    Покласти в духовку на 20 хвилин. В момент закладки температуру зменшити до 180°C.