Салат "А-ля вінегрет"
Кількість порцій - 6
Час приготування - 35 хв

Салат "А-ля вінегрет"

Широко поширена думка, що вінегрет - споконвічно російська страва, притому старовинна. Всі знають, як приготувати класичний вінегрет із квашеною капустою та огірками, але кулінарія не стоїть на місці. Салат "А-ля вінегрет" з відварних овочів - одна з интерпритацій всім знайомого вінегрета. Овочі, що входять до складу цього салату, наділені безліччю корисних властивостей. Салат "А-ля вінегрет" можна сміливо віднести до корисних для здоров'я салатів. На відміну від класичного рецепту дане блюдо являє собою багатошаровий салат з майонезом, майже всі інгредієнти якого натираються на тертку. Яйця роблять це блюдо ніжніше і оригінальніше. Салат "А-ля вінегрет" не буде зайвим на будь-якому столі.

Інгредієнти

  • Картопля - 300 г.
  • Буряк - 200 г.
  • Мариновані огірки - 200 г.
  • Яблука - 200 г.
  • Морква - 150 г.
  • Цибуля ріпчаста - 150 г.
  • Яйця - 3 шт.
  • Cіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Моркву і картоплю очистити і відварити до готовності. Також буряк відварити, остудити і очистити.

  • 02

    Цибулю очистити від лушпиння, дрібно нарізати та залити окропом на 10-15 хвилин. Потім воду злити, цибулю промити холодною водою.

  • 03

    Варені картоплю, моркву і буряк натерти на дрібній тертці.

  • 04

    Огірки дрібно нарізати кубиками.

  • 05

    Яйця відварити у воді, потім остудити їх під холодною водою, очистити і натерти на дрібній тертці.

  • 06

    Яблука почистити, натерти на дрібній тертці.

  • 07

    На дно салатниці викласти картоплю, трохи посолити, змастити майонезом. На картоплю викласти моркву, трохи змастити майонезом і по черзі викладати шарами цибулю, огірки, яйця, яблука.

  • 08

    Зверху на яблука викласти буряк і трохи прикрасити майонезом. Дати салату просочитися і подавати.