Салат зі спаржі, горошку та яєць
Кількість порцій - 2
Час приготування - 40 хв

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Сумуєте за весною? Здаємо координати її перебування. Вона в деталях сьогоднішнього салату — у тонко дібраних інгредієнтах, ідеально поєднаних смаках та красивій подачі. Купуйте необхідні продукти та викликайте весну з нашим рецептом.

Інгредієнти

  • Спаржа зелена заморожена - 100г
  • Яйця курячі вищої - 2шт
  • Квасоля стручкова - 100г
  • Горошок зелений - 100г
  • Фета - за смаком
  • Бальзамічний оцет - 1 чайна ложка
  • Мигдаль - за смаком
  • Оливкова олія - 4 столових ложки
  • Лимонний сік - 1 столова ложка
  • Мед квітковий - 1 чайна ложка
  • Гірчиця міцна - 1 чайна ложка
  • Сіль харчова морська помел №0 - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Кип’ятимо воду в каструлі. Додаємо сіль та сік лимона. Кладемо квасолю та зелену спаржу. Варимо протягом 3 хвилин. Далі — викладаємо овочі в глибоку тарілку з крижаною водою.

  • 02

    Готуємо соус: змішуємо лимонний сік із медом, оливковою олією, гірчицею й бальзамічним оцтом. Розмішуємо до однорідного стану, додаємо сіль за смаком.

  • 03

    Готуємо яйця пашот: кип’ятимо в каструлі воду, додаємо трохи оцту та солі. Яйце розбиваємо в чарку або склянку. Воду добре розмішуємо ложкою, щоб утворився вир, та обережно виливаємо яйце. Через хвилину викладаємо його шумівкою на паперовий кухонний рушник й даємо просохнути.

  • 04

    У салатник кладемо квасолю та спаржу, а зверху — яйця пашот. Додаємо горошок та поливаємо соусом. Перед подачею присипаємо мигдалем.