Тірамісу класичний
Кількість порцій - 3
Час приготування - 30 хв

Тірамісу класичний

Існує багато рецептів тірамісу і стільки ж способів його оформлення: наприклад, випечені коржі бісквіту укладають шарами на блюдо, просочують кавовим сиропом, потім покривають кремом; або готовий бісквіт нарізають шматочками в роз'ємну форму, заливають ніжним вершковим кремом; 3-ій варіант - «савоярді» вмочують у суміші кави і вина або ж сиропі з фруктів, викладають у невеликі формочки або креманки і поливають збитими вершками або кремом. Потрібно обов'язково пам'ятати, що через вміст у складі крему з сирих яєць, зберігати цей італійський десерт (назва якого, до речі, перекладається як "підбадьори мене"), рекомендується в холодильнику не більше 2-3 днів.

Інгредієнти

  • Сир "Маскарпоне" - 500 г.
  • Печиво "Савоярді" - 250 г.
  • Яйця курячі - 4 шт.
  • Цукрова пудра - 100 г.
  • Зварена натуральна кава - 125 мл.
  • Десертне вино - 2 ст. л.
  • Какао-порошок - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Перед приготуванням тірамісу покласти маскарпоне в холодильник. Сир для тірамісу повинен бути дуже холодний, інакше крем вийде рідким.

  • 02

    Для класичного рецепту тірамісу обов'язково потрібно взяти яйця кімнатної температури і відокремити білки від жовтків.

  • 03

    Збити в окремому посуді міксером жовтки з половиною цукру до світло-жовтого кольору.

  • 04

    Білки збити з пудрою, що залишилася, до дуже міцної густої піни.

  • 05

    З'єднати сир з жовтками, перемішати.

  • 06

    Поступово змішати, тобто додати збиту суміш з білків, перемішуючи обережно, щоб не порушити структуру білкової маси.

  • 07

    Викласти шар печива, щільно один до одного в прямокутну форму або прямо на блюдо, і зверху з ложки кожне печиво потрошку полити сумішшю лікеру і кави.

  • 08

    Покрити печиво рівним шаром половини крему.

  • 09

    Знову укласти інші бісквітні палички і розрівняти по всій їх поверхні залишок крему.

  • 10

    Прибрати тірамісу в холодильник на 6-8 годин для просочення.

  • 11

    Потім за допомогою сита посипати його какао, натертим шоколадом або шоколадною крихтою.

  • 12

    Нарізати готовий тірамісу на окремі порції і подати до столу.