Тріска під маринадом в мультиварці
Кількість порцій - 3
Час приготування - 40 хв

Тріска під маринадом в мультиварці

Незважаючи на простоту рецепта і вихідних продуктів, тріска під маринадом смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді. В мультиварці вона виходить більш соковитою і ніжною. Замість тріски можна використовувати філе будь-якої білої риби. Кількість і склад овочів, що входять в це блюдо, можна коригувати за бажанням. Наявність в маринаді сухого вина, меду і лимона надає страві вишуканості та свіжості смаку. У гарячому вигляді тріску під маринадом можна подати як окреме самостійне блюдо або разом з гарніром, наприклад, з відвареною картоплею, пюре, рисом або будь-якими кашами з круп. А можна використовувати приготовлену в мультиварці тріску під маринадом і як холодну закуску.

Інгредієнти

  • Вино біле сухе - 100 мл.
  • Лимон - 0,5 шт.
  • Соняшникова олія - 3 ст. л.
  • Морква - 2 шт.
  • Перець чорний горошком - 3 шт.
  • Тріска - 600 г.
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 3 шт.
  • Мед - 1 ч. л.
  • Перець запашний - 3 шт.
  • Помідор - 1 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Приправа для риби - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Філе тріски посипати сіллю і приправами для риби, залишити просочуватися.

  • 02

    Посмажити в невеликій кількості соняшникової олії нарізану цибулю і натерту на великій тертці моркву.

  • 03

    Обшпарити окропом надрізаний хрест-навхрест помідор і через кілька хвилин очистити його від шкірки.

  • 04

    До розм'якшеної моркви і цибулі додати нарізані дрібно помідор і лимон, додати мед, влити вино, посолити і поперчити за смаком, тушкувати 5-7 хвилин. Остудити.

  • 05

    У чашу мультиварки налити воду, додати в неї сіль, перець чорний горошком і запашний перець, лавровий лист. Зверху встановити чашу для варіння на пару і покласти на неї рибу.

  • 06

    Готувати на програмі «Варка на пару» з встановленим часом 10 хвилин. Готову рибу остудити.

  • 07

    У глибоку тарілку покласти половину маринаду разом з рідиною.

  • 08

    На овочі укласти шматочки риби.

  • 09

    Покрити рибу овочами, які залишились, вилити зверху маринадну рідину. Поставити тарілку, накривши плівкою, в холодильник на 2 години або більше.

  • 10

    Подавати страву в якості закуски.