З чим насамперед у Вас асоціюється Японія? З квітучою сакурою? З витонченими, але боязкими гейшами? Чи все ж з відомими на весь світ суші? Відповідь очевидна: шанувальники цієї японської страви, якби взялись за руки, змогли б, напевно, обійняти земну кулю. Мало хто знає, що в далекому XIII столітті суші представляли собою не готову страву, а лише спосіб тривалого зберігання риби і морепродуктів. З тих пір рецепт неабияк удосконалився і стрімко увірвався в усі кухні світу. Якщо Ви перебуваєте в рядах фанатів суші, то пропонований рецепт класичних ролів зі слабосоленим лососем, авокадо і морквою підніме Вам настрій. Адже їх чудовим смаком можна насолодитися, не виходячи з дому.
Для початку приготуйте рис для суші. Зробити це можна, скориставшись цим рецептом http://novus.zakaz.ua/uk/recipes/cuisine/japanese/rice-sushi/
Змочивши руки рисовим оцтом, візьміть готовий рис і розподіліть по листку норі. Розподіляйте рис щільним рівним шаром, залишаючи дальній від вас край на 3 см без рису.
Відміряйте декілька сантиметрів, і відріжте гострим рибним ножем під кутом близько 20 градусів шматочок риби. У вас має вийти скибочка, шириною 2,5 сантиметра і завтовшки трохи менше сантиметра.
Моркву відваріть, очистіть і наріжте тонкими смужками.
Авокадо очистіть, видаліть кісточку і наріжте на такі ж смужки. Щоб авокадо не потемніло, його необхідно збризнути лимонним соком.
Розташуйте сьомгу, авокадо і моркву з одного кінця норі.
Підніміть край килимка для суші, притримуючи пальцями начинку, почніть скручувати рол. Формуйте рол, підсилюючи натиск, рухом рук від центру до країв килимка.
Отриману "ковбаску" розрізати на 6-8 шматочків і подавати з маринованим імбиром, соєвим соусом і васабі.