Салат із кальмарів з картоплею та морквою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Салат із кальмарів з картоплею та морквою

Цей салат ви можете робити як з особливої нагоди, так і зовсім без приводу. Адже головний інгредієнт - кальмари - з будь-якої страви зроблять шедевр. Їх особливий смак зробить салат м'яким і вишуканим. Ця страва відразу передасть настрій, з яким ви її робили, всім гостям. Не дивлячись на те, що майже всі інгредієнти досить прості, в цей же час всі разом вони створюють цікаву композицію у вигляді салату з кальмарів із картоплею та морквою. А якщо ви ще й прикрасите його оригінально і незвично, тоді ця страва стане центральною фігурою на вашому столі. Навіть зі звичайнісіньких інгредієнтів виходять смачні салати, якщо додати туди певну "родзинку" і своє бажання.

Інгредієнти

  • Кальмари - 500 г.
  • Зелений горошок консервований - 100 г.
  • Огірки солоні - 300 г.
  • Картопля - 330 г.
  • Майонез - 70 г.
  • Морква - 220 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Кальмари опустити на 10 секунд в окріп, потім у холодну воду. Очистити від плівки і варити близько 2-2,5 хвилин. Картоплю і моркву відварити до готовності. Потім злити воду, овочі охолодити, очистити і нарізати кубиками.

  • 02

    Із зеленого горошку злити воду. Огірки нарізати кубиками. Кальмари нарізати півкільцями або кубиками. Всі інгредієнти змішати, додати за смаком сіль і перець, майонез і акуратно перемішати. Перед подачею бажано трохи охолодити.