«Шоколадний шоколад із шоколадом у шоколаді». Саме з такою тавтологічною фразою асоціюється даний десерт. Всім любителям шоколаду і всього, що з ним пов'язано, пропонуємо приготувати дивовижну смакоту – шоколадно-апельсинові мафіни з шоколадним ганашем. Поєднання шоколаду з апельсином – традиційна класика, перевірена часом. Ганаш являє собою суміш із шоколаду, вершків і розтопленого вершкового масла. Змішавши інгредієнти в різних пропорціях, Ви отримаєте різну консистенцію, що дозволяє використовувати ганаш як густий крем або ніжний шоколадний соус. Чим більше шоколаду, тим щільніше текстура ганаша. В даному випадку він служить цілком доречною прикрасою для мафінів.
Духовку розігріти до 180°C.
У миску просіяти борошно і какао-порошок, а також розпушувач і соду. Всипати сіль.
У другій мисці змішати кефір з цукром, влити заздалегідь розтоплене вершкове масло (охолоджене). Додати ванільну есенцію, 1 ч. л. апельсинової цедри і 30 мл. апельсинового соку. Перемішати ретельно всі компоненти.
Змішати разом дві суміші з різних мисок, додати вже в загальну суміш 1 ст. л. подрібненого шоколаду. Викласти масу по формочках для кексів. Випікати протягом 25 хвилин.
Для приготування ганаша, необхідно скласти в миску шматочки шоколаду, який залишився. Влити до шоколаду нагріті вершки, через 5 секунд, змішати, додати нарізане на шматочки вершкове масло. Накрити суміш харчовою плівкою, остудити.
За допомогою кулінарного мішка, викласти трохи ганаша на кожен мафін. Прикрасити апельсиновим конфітюром і листочком м'яти.