Шурпа по-татарськи
Кількість порцій - 8
Час приготування - 2 г 30 хв

Шурпа по-татарськи

Хочете внести різноманітність у раціон перших страв? Приготуйте шурпу по-татарськи. Шурпа - це традиційна перша гаряча страва азіатської східної кухні. Використання як м'ясного інгредієнта баранини робить страву вельми ситною і наваристою. Зверніть увагу: в цьому рецепті в процесі приготування жоден інгредієнт попередньо не обсмажується на відміну від рецепту, де інгредієнти перед варінням обсмажують. У Вас є можливість спробувати приготувати обидва варіанти. Дуже важливо дотримуватися зазначеного співвідношення кількості м'яса і води. Води не повинно бути багато. Це дуже важливо. Овочі ріжте досить великими шматками. При приготуванні цієї страви можна використовувати спеції для плову.

Інгредієнти

  • Баранина - 700 г.
  • Цибуля - 4 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Помідори - 2 шт.
  • Картопля - 3 шт.
  • Червоний перець - 2 шт.
  • Вода - 3 л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Зелень - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Добре промити баранину і нарізати на шматки.

  • 02

    Баранину залити 2 літрами води і довести до кипіння, варити 5 хвилин, знімаючи піну. Злити воду, м'ясо промити. Залити 3 літрами води і знову кип'ятити.

  • 03

    Варити бульйон 2 години знімаючи піну, а в цей час підготувати овочі. Картоплю порізати на четвертини і покласти в миску з водою.

  • 04

    Моркву порізати крупно, цибулю - півкільцями.

  • 05

    Помідори і перець нарізати соломкою.

  • 06

    Коли м'ясо готове, додати цибулю, картоплю, моркву. Варити 20 хвилин. Потім додати сіль, перець, помідори. Варити ще 15 хвилин.

  • 07

    Дати страві настоятися 15 хвилин і подавати до столу гарячим, прикрасивши зеленню.